Frank har i hård konkurrens vunnit avtal för byggledning mark och hus för om- och tillbyggnaden av Studenternas arena i Uppsala. Uppdraget har påbörjats och kommer att avslutas under år 2021.

 Studenternas Arena är hemmaarena för IK Sirius Fotboll i Superettan, IK Sirius Bandy i Elitserien och Uppsala 86’er i amerikansk fotboll. Anläggningen är idag omodern och i behov av uppgradering och utveckling. Fotbollsarenan ska klara allsvenska krav liksom UEFA kategori 3 med en publikkapacitet från 8 000 upp till 10 000 åskådare. Investeringar kommer också att göras för att höja attraktionskraften hos idrottsområdet ytterligare. Sådana investeringar är ytor för kommersiell verksamhet såsom kontorslokaler, gym, service, samt restaurang i fotbollsarenan.

Franks uppdrag är att agera byggledare för mark- och anläggningsarbeten samt husbyggnad. Uppdragsgivare är Uppsala Sport- och rekreationsfastigheter AB som är en del av Uppsala kommun.

”Fantastiskt roligt att få förtroendet att jobba med det här prestigeprojektet i Uppsala. Här har vi också samverkat med systerbolagen för att kunna erbjuda den bästa laguppställningen till kunden.” – Petri Blomdahl, VD Frank Uppsala AB

”Med tanke på att vi är en relativt ny aktör på Uppsalamarknaden känns det skönt att med det här uppdraget visa att vi är här för att stanna.” – Magnus Trange, VD Frankgruppen AB

För mer information kontakta:
Magnus Trange, VD Frankgruppen AB, 070-693 06 60, magnus.trange@frankgruppen.se

Petri Blomdahl, VD Frank Uppsala AB, 076-309 29 44, petri.blomdahl@frankprojektpartner.se

För ytterligare information om Frank se http://www.frankgruppen.se

För ytterligare information om projektet se http://www.sportfastigheter.se

Frankgruppen AB är moderbolag i FRANK-koncernen med ca 50 medarbetare verksamma inom projektstyrning av bygg- och fastighetsprojekt i Stockholmsregionen.

FRANKGRUPPEN AB
Sankt Göransgatan 63
112 38 Stockholm

info@frankgruppen.se
Tel 010-228 29 00